IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Bespaar op uw energiekosten door energie vergelijken!

We worden elke dag bekogeld met van allerhande aanbiedingen van energieleveranciers. Elke energie aanbieder heeft zijn voordelen en zijn nadelen, maar het is enorm moeilijk om hier wijs uit te worden als consument. De meeste mensen hebben naast hun gezin en werk geen tijd over om dagen achtereen de polisvoorwaarden van alle verzekeraars door te nemen en te vergelijken. Het is zelfs zo erg dat wanneer je dit wel doet je ook niet veel wijzer wordt, omdat de verzekeraars namelijk allemaal ander soort methodes en werkwijzen hebben is het vrijwel onmogelijk om ze op dezelfde schaal te zetten om te kijken welke beter is. Dingen zoals de maandelijkse premie kan je gemakkelijk vergelijken, maar wat krijg je ervoor en hoeveel extra kosten komen er aan het einde van de maand bij kijken? Wij van energievergelijking.nl hebben de oplossing voor u. Als u gebruik maakt van de simpele stappen op onze website en al uw voorkeuren invult dan heeft u binnen enkele seconden een overzicht voor u met de meest geschikte energie aanbieders voor uw situatie. Het blijkt dat energie vergelijken ook echt loont. Energie vergelijken van verschillende aanbieders zorgt ervoor dat u de goedkoopste aanbieder vindt voor uw situatie. Zo kunt u met een gezin al snel meer dan 450 euro op jaarbasis besparen. Dit is toch weer mooi meegenomen. Een bedrijf kan echter nog veel meer besparen, ga maar eens na hoeveel meer energie een bedrijf verbruikt dan een gemiddeld huishouden. U kunt direct starten met energie vergelijken op onze website. Door het beantwoorden van enkele simpele vragen kunt u binnen enkele seconden een overzicht krijgen van de goedkoopste en beste energie leveranciers voor uw situatie. U hoeft alleen uw postcode en huisnummer in te vullen, samen met uw soort elektriciteitsmeter en een schatting van uw jaarlijkse energieverbruik.\n

Energie vergelijken van verschillende energieleveranciers

\nIn Nederland zijn er heel veel energie leveranciers die energie aanbieden. Het kan daarom slim zijn om aan energie vergelijken te doen, zoals hierboven is uitgelegd. Om een idee te krijgen van de verschillende energie aanbieders hebben wij hier enkele populaire voor u op een rijtje gezet. Dit kan handig zijn voor mensen die iets meer controle willen hebben over het energie vergelijken en dus zelf ook een beetje onderzoek willen doen naar de verschillende aanbieders. Daarom geven we ook kort de kern van waar de energie leverancier voor staat weer, zodat het energie vergelijken makkelijker wordt.\n

  \n

 • Huismerk energie: deze energie aanbieder heeft als motto om een persoonlijke en huiselijke sfeer te creëren. Door de persoonlijke dienstverlening van huismerk energie willen ze klanten voor zich winnen door de anonimiteit van grote bedrijven te overwinnen. Als u houdt van een persoonlijke band met een bedrijf is dit de perfecte keus voor u.
 • \n

 • EnergieFlex: dit is een aanbieder die met prepaid energie werkt. U betaalt dus niet een vast bedrag per maand maar u betaald echt alleen wat u gebruikt. Vooral voor mensen die een erg variërend verbruikspatroon hebben is dit een aantrekkelijke keuze.
 • \n

 • Qurrent Energie: dit is een energie leverancier die sinds kort bestaat en energie aanbied tegen inkoopsprijs. Het is dus een erg goedkope optie, maar aan de andere kant zijn de services daarom ook weer iets minder.
 • \n

 • Nuon: dit is een standaard optie voor veel mensen. Het is een lang bestaand bedrijf dat veel zekerheid kan bieden. Ze zijn echter niet bijzonder goedkoop of speciaal in goede service als je de energie vergelijken gaat met andere aanbieders.
 • \n

 • Essent: dit is de grootste energie leverancier, ze leveren energie aan meer dan twee miljoen huishoudens.
 • \n

\n

Overstap service bij energievergelijking.nl

\nAls u eenmaal heeft besloten om over te stappen naar een andere energie leverancier omdat het energie vergelijken u erg is bevallen kunnen wij u bijstaan in het overstap proces. Na het energie vergelijken op de website van energievergelijking.nl wordt u namelijk bijgestaan in het veilig overstappen. Zo voorkomen wij dat er rare dingen gebeuren of dat u zelfs zonder energie komt te zitten. Na het energie vergelijken wordt de aanvraag voor een overstap doorgestuurd naar de desbetreffende leverancier. U krijgt dan een email met alle voordelen en u heeft vervolgens een bedenktijd van zeven dagen. Het hele proces vanaf energie vergelijken tot het afronden van de overstap is dus binnen enkele minuten afgerond. Om het hele proces van energie vergelijken tot overstappen even kort op een rijtje te zetten hebben we het hier in vijf simpele stappen uitgeschreven.\n

  \n

 • U kunt de energie vergelijken op de website en een berekening maken van de energie kosten.
 • \n

 • Via speciale filter opties kunt u enkel energie vergelijken van leveranciers die aan uw voorkeuren voldoen.
 • \n

 • Nadat de website een berekening heeft gemaakt kunt u vanuit een simpel overzicht zelf de energie vergelijken en beslissen welke aanbieder het best bij u past.
 • \n

 • Op de website kunt u op aanvragen klikken en direct een nieuw contract afsluiten.
 • \n

 • Binnen enkele minuten ontvangt u een email met de voorwaarden en de bijbehorende tarieven, kortingen, en stappenplan om de aanvraag te wijzigen.
 • \n

\nZoals gezegd is het hele proces binnen enkele minuten helemaal afgerond. Als u nog niet overtuigd bent van de snelle werking van de website raden wij u aan om even een kijkje te nemen. U zult dan vanzelf zien dat energie vergelijken enorme voordelen met zich meedraagt en dat het u vele honderden euro’s per jaar ban schelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn