IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Coniferen

Ben jij op zoek naar planten die echt voor veel groen in je tuin zorgen? Dan moet je zeker kiezen voor coniferen! Het fijne van deze plantensoort is dat ze groen blijven in de winter. Terwijl in de herfst bomen hun bladeren verliezen en veel planten langzaam afsterven, blijft een conifeer mooi groen. Dat zorgt er voor dat jij ook in deze verder zo dorre maanden toch kunt genieten van wat kleur buitenshuis. Het zorgt er meteen voor dat het er allemaal een stuk frisser en vrolijker uitziet, het geeft letterlijk kleur aan je winter! Dat maakt dat coniferen in geen enkele achtertuin of voortuin zullen misstaan, ze vormen altijd een uitstekende aanvulling op de plantjes, struiken en bomen die je al had. Wat ook belangrijk is om te onthouden, is dat je veel verschillende mogelijkheden hebt met de conifeer. Je kunt deze solitair plaatsen en bijvoorbeeld in een bepaalde vorm snoeien. Maar je kunt ook een hele serie op een rij poten om er zo een heg van te maken. Een ander belangrijk punt om je te realiseren, is dat je kunt kiezen uit veel verschillende varianten. De diverse soorten coniferen verschillen van elkaar wat betreft:

  • hoogte die ze kunnen bereiken
  • kleur van het blad
  • vorm van de bladeren

Door deze variaties kun je voor een soort kiezen die echt bij jou past, die jij het mooist vindt.

Haag van coniferen

Zoals gezegd kun je coniferen uitstekend gebruiken om een heg te vormen en het is zeker aan te raden om dit te doen. Veel mensen in dorpen en steden gebruiken schuttingen om hun tuin af te scheiden van die van de buren. Het is logisch dat je een soort van afscheiding wilt hebben, aangezien je natuurlijk ook wat privacy wilt hebben als jij buiten gaat zitten. En een schutting heeft als grote pluspunt dat je deze in een dag neer kunt zetten en dat je dan ook meteen klaar bent. Maar toch bieden coniferen ook veel voordelen. In de eerste plaats natuurlijk het feit dat het er een stuk vrolijker en groener uitziet dan een afrastering van houten planken. Bovendien, schuttingen willen met een storm nog wel eens omwaaien en dan moet je weer aan de slag om dit te herstellen of je moet misschien wel een compleet nieuwe kopen. Met een heg heb je hier geen last van, de conifeer kan wel tegen een stootje. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat coniferen een natuurlijke oplossing zijn, een haag hiervan is goed voor de diertjes, zoals vogels, insecten en egels. Het biedt het mogelijkheden om te schuilen, om nestjes te maken, om eten te zoeken. Je doet de dieren hier dus ook zeker een plezier mee!

Kwekerij Top & Top

Als je coniferen in jouw tuin wilt plaatsen, dan kun je deze heel eenvoudig online bestellen via Coniferen bestellen, onderdeel van Kwekerij Top & Top. Je kunt bij hen terecht voor diverse varianten, zoals de dwergcipres, de levensboom en de Californische cipres. Je hebt bij hen altijd vele mogelijkheden, waardoor zij voor iedere klant een geschikt aanbod hebben. Heb jij zelf geen tijd of zin om de coniferen bij jou te planten? Dan kun je hen hier ook voor inschakelen. Hun hovenier zorgt er dan voor dat de aanplant op de juiste manier gebeurt, zodat de planten goed aan zullen slaan en je hier veel plezier aan zult beleven. Wil jij jouw tuin ook wat groener maken of ben jij op zoek naar een mooie manier om jouw perceel af te scheiden van die van de buren? Dan zijn coniferen hiervoor dus een uitstekende oplossing!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn