IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

De beste wasdroger koopt u bij De Schouw Witgoed

De Schouw Witgoed heeft een groot assortiment wasdrogers. Bij het kopen van een wasdroger, zou het verstandig zijn om hier eerst wat meer onderzoek naar de laten doen. De volgende drie soorten heeft De Schouw Witgoed in het assortiment:

  • Afvoerdroger

Bij dit type wasdroger moet er een buis gemonteerd worden, waardoor de vochtige lucht naar buiten vervoerd kan worden. Om deze buis een plek te geven, moet er dus een gat worden gemaakt naar buiten toe. Een afvoerdroger is zuinig in gebruik. Daarbij duurt het wasprogramma vrij kort. De combinatie van zuinig in gebruik en een vrij kort wasprogramma, stemde me hoopvol.

  • Condensdroger

Bij dit type wasdroger is het niet nodig om een buis naar buiten te laten gaan. Deze wasdroger is voorzien van een reservoir, waar het vocht wordt verzameld. Het reservoir zit in de wasdroger zelf, dus het neemt geen extra ruimte in. Deze wasdroger zou ik dus overal in huis kwijt kunnen. Een groot voordeel. Een optie bij dit type wasdroger is om het water uit het reservoir automatisch af te laten voeren, via bijvoorbeeld de afvoer van de wasmachine.

  • Warmtepomp droger

Dit type wasdroger is de meest energiezuinige wasdroger, die er te vinden is. Hij beschikt over een pomp en een koelmiddel dat vloeibaar wordt, zodra de wasdroger aan gaat. Het drogen gebeurt via de warmte die vrij komt. De vochtige lucht hoeft niet afgevoerd te worden, maar wordt automatisch gekoeld tijdens het drogen. Het komt wel even terecht in het reservoir, maar het wordt gelijk weer verwarmd door de pomp. Zo is het vocht dus geen restproduct, maar wordt het gebruik om mee te kunnen drogen. Een warmtepomp wasdroger is wel wat duurder dan de overige drogers, maar dankzij de lage energiekosten is de aanschafprijs binnen een paar jaar alweer terug verdiend.

‘Met een wasdroger ben ik nooit meer afhankelijk van het weer’

Met een heel aantal kinderen in huis, hebben we wekelijks veel wasbeurten te draaien. Onze jongste zit op voetbal en komt natuurlijk nooit schoon thuis. Dat geeft ook niks, want we zijn allang blij dat hij zoveel plezier beleeft aan deze sport. Wij woonden lange tijd op een boerderij, waar we buiten de was konden drogen. Met mooi weer is dit natuurlijk ideaal. Je hangt de was buiten op, en de natuur doet haar werk. Op regenachtige dagen was dit echter minder. Dan was ik genoodzaakt op de was ergens binnen te laten drogen. Op zolder hadden we niet voldoende plek. We hadden wel een grote schuur waar dit mogelijk was, maar daar was het weer te stoffig. Op regenachtige dagen stelde ik dus de wasbeurten zo lang mogelijk uit, maar als ik deze keus niet had dan koos ik er voor om de was verspreid door het huis te laten drogen. Met een aantal kinderen in huis, die ook erg van buiten spelen houden, valt er altijd genoeg te wassen. Uiteindelijk verhuisden we om praktische redenen naar een kleinere woonboerderij. Ik wilde toch eens onderzoeken of een wasdroger een mogelijke optie zou kunnen zijn voor ons. Ik was er eerlijk gezegd altijd een beetje huiverig voor, omdat ik dacht dat een wasdroger meer kwaad dan goed deed. Ik vond dat er niks ging boven het buiten kunnen laten drogen van de was. Maar toch kostte me dit veel tijd. En ik moest altijd het weer in de gaten houden, om te voorkomen dat er geen regenbui aan zou komen. Regelmatig vluchtte ik snel naar buiten om in een noodtempo alles zoveel mogelijk droog binnen te kunnen halen. Met een wasdroger zou dit probleem verleden tijd zijn, bedacht ik me. Met de verhuizing naar een kleinere woonboerderij, keek ik rond naar informatie over een mogelijk geschikte wasdroger.

De beste speciaalzaak op het gebied van witgoed

Dankzij deze informatie op de website van De Schouw Witgoed, wist ik gelijk een stuk meer over de verschillende soorten. Met deze informatie zou ik een besluit kunnen vormen. Na overleg met mijn man, besloten we ons te richten op een condensdroger. Dit apparaat zou ik overal in huis kwijt kunnen. Als een condensdroger ons goed zou bevallen, dan zouden uiteindelijk altijd nog voor een duurdere en energiezuinig apparaat kunnen gaan. Ons budget paste op het moment meer in de richting van dit apparaat. Op de website zagen we gelijk de top 5 staan van de meest verkochte drogers. We waren aangenaam verrast door de prijzen. Om de prijs zouden we de aankoop niet te hoeven laten. We kozen voor een Bosch wasdroger. Op de website bekeken we het filmpje, dat ons een goede indruk gaf van dit apparaat. Tot onze verbazing hoefden we geen verzendkosten te betalen. Daarbij zouden we zelfs de droger niet zelf te hoeven installeren. Dit bleek ook daadwerkelijk het geval. Een monteur van De Schouw Witgoed installeerde de droger, zodat we deze gelijk konden gebruiken. We zijn erg tevreden met de geleverde service van De Schouw Witgoed. Inmiddels gebruiken we alweer een tijdje deze Bosch wasdroger, en ik kan er al niet meer zonder. Hij is energiezuinig en droogt onze was perfect. Onze handdoeken zijn tegenwoordig ook heerlijk zacht. We kunnen iedereen aanraden om een wasdroger of ander witgoed te kopen bij De Schouw Witgoed. Een betere service kunnen wij ons niet voorstellen. Een bezoekje aan de showroom is overigens ook de moeite waard!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn