IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Echt gras of kunstgras voor de tuin?

“Er gaat niets boven echt gras!”. Het is een statement waar je niet om heen kunt als je mensen vertelt dat je kunstgras hebt of dat je overweegt om kunstgras voor je tuin te kopen. Als je vervolgens vraagt waarom echt gras zoveel beter is dan kunstgras, zullen de meeste mensen je niet kunnen voorzien van een goed antwoord. Het is dus een groot vooroordeel dat echt gras beter is. Het is echter niet zo raar dat men dit denkt. Alles wat natuurlijk is of echt of authentiek heeft vaak per definitie al een goede reputatie. Alles wat kunstmatig is heeft juist vaak een slechtere reputatie zonder dat men zich er überhaupt in heeft verdiept. Toch is iets dat natuurlijk is niet per se beter. Maar we kunnen natuurlijk wel eens kijken of er een element valt te ontdekken waardoor echt gras toch beter is dan kunstgras voor je tuin. Allereerst kun je kijken naar het uiterlijk. Ziet echt gras er beduidend anders uit dan kunstgras? Dit is zeker niet het geval. Sterker nog, kunstgras in de tuin is met het blote oog nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Je herkent kunstgras vaak aan het feit dat het zo mooi verzorgd is. Maar het feit dat kunstgras in de tuin er vaak veel mooier bij ligt dan echt gras is spreekt eerder in het voordeel van kunstgras. Naast het uiterlijk heb je ook te maken met zachtheid. Mensen spreken vaak over echt gras en dat dit zo lekker zacht aanvoelt. Kunstgras daarentegen zou hard zijn en stekelig aanvoelen. Ook dit is een misvatting. Kunstgras voelt vaak zelfs nog zachter aan dan echt gras. Tot slot is er nog de dichtheid. Waar je bij kunstgras in de tuin op kunt rekenen is dat de dichtheid altijd overal hetzelfde is. Bij echt gras kun je te maken krijgen met dichte plekken en kale plekken. Je hebt te maken met mos en onkruid en je hebt bij droogte te maken met verkleuringen. Al met al is kunstgras in de tuin helemaal geen gek idee en misschien zelfs wel een betere optie dan echt gras.

Kunstgras voor de tuin, het balkon of op een dakterras

Naast het feit dat kunstgras in de tuin wellicht een betere optie is dan echt gras, heeft kunstgras nog meer voordelen ten opzichte van echt gras. Echt gras kun je bijvoorbeeld niet op je balkon planten en je kunt het ook niet zo maar even op een dakterras planten. Kunstgras kun je echter gebruiken in de tuin, maar ook op balkons en dakterrassen. Daarnaast is kunstgras ook zeer geschikt voor sportvelden. Denk aan hockeyvelden of voetbalvelden. Of je nu kunstgras voor de tuin wilt kopen of als je op zoek bent naar kunstgras voor een sportveld, je kunt altijd terecht bij Tommygrass. Tommygrass is dé winkel als het op kunstgras aankomt. En het mooie van deze webwinkel is dat je kunstgras kunt kopen voor verschillende toepassingen. Je kunt als hovenier zelfs terecht bij Tommygrass. Je kunt dan kunstgras voor de tuin opnemen in je assortiment en Tommygrass kan vervolgens dienen als je kunstgrasleverancier.

Kunstgras tuin aanleggen

Mocht je zelf een kunstgras tuin aan willen leggen, dan kun je ook op de website van tommygrass-kunstgras.nl terecht. Je vindt hier in ieder geval tips over het aanleggen van een kunstgras tuin en je kunt ook gelijk de benodigde artikelen kopen. Zo heb je voor het aanleggen van een kunstgras tuin in ieder geval de volgende attributen nodig:

  • Geotextiel stabilisatiedoek
  • Vulzand
  • Zelfklevende lijmband
  • Valdemping
  • Bevestigingshaak

Lees meer

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn