IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Een goed online boekhoudprogramma is een aanwinst voor je bedrijf

Een goed online boekhoudprogramma is een aanwinst voor je bedrijfHet is nog niet zo makkelijk om je boekhouding op orde te krijgen en te houden. Tenminste, als je dit helemaal zelf doet. Gelukkig is het helemaal niet nodig om alles zelf te doen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een boekhouder die alles voor je regelt, maar dat is een behoorlijke kostenpost. Gelukkig heb ik een heel goed alternatief gevonden, namelijk een online boekhoudprogramma. Toen ik een paar jaar geleden mijn eigen bedrijf opstartte, wilde ik niks weten van een online boekhoudprogramma. Ik dacht namelijk dat dit mij heel veel tijd en energie zou gaan kosten. Dat het ingewikkeld zou zijn om het programma te leren kennen. Dat je lang bezig bent om alles in te voeren en om alles te onderhouden. Daarom heb ik er destijds voor gekozen om alles zelf bij te houden en in te voeren. Maar in de praktijk bleek dat dit me veel meer tijd kostte dan dat ik van tevoren had gedacht. Toen ben ik naar een boekhouder gaan kijken, maar dit vond ik echt te duur. Bovendien houd ik ervan om alles zelf in de hand te houden en onder controle te hebben. Daarom besloot ik toch op zoek te gaan naar een goed online boekhoudprogramma.

Dit online boekhoudprogramma van Offective is geweldig

Er zijn diverse sites en bedrijven die een online boekhoudprogramma aanbieden. Er zit echter nogal wat verschil in deze verschillende aanbieders. Daarom is het heel verstandig om deze even goed voor jezelf op een rij te zetten voordat je een keuze maakt. Dat heb ik ook gedaan. Ik ben heel kritisch gaan kijken naar een aantal online boekhoudprogramma’s. Ik heb goed genoteerd wat de voor- en nadelen waren per online boekhoudprogramma. Dat kostte even wat tijd, maar het heeft me zo veel inzicht gegeven. Ook heb ik door dit overzicht een hele goede keuze kunnen maken. Nadat ik een goed beeld had van wat de diverse programma’s allemaal te bieden hebben, koos ik voor Offective. Offective heeft zo veel moois te bieden, daar werd ik echt blij van:

  • Betaalbaar
  • Gebruiksvriendelijk
  • Excellente service
  • Veel mogelijkheden

Het is natuurlijk altijd prettig als een online boekhoudprogramma een beetje betaalbaar is. Maar het gaat er voornamelijk om wat je krijgt voor een bepaalde prijs. En als je voor Offective kiest, weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt. Want je krijgt zo’n compleet en divers pakket, dat ieder midden- en kleinbedrijf hier goed mee uit de voeten kan.

Check de site van Offective

Ik was van tevoren zo bang dat ik niet goed zou kunnen werken met het programma. Dat het ingewikkeld zou zijn om mee te werken. Dat ik veel tijd kwijt zou zijn aan allerlei werkzaamheden om de boekhouding op orde te houden. Maar ik ben zo blij dat ik kan melden dat het ontzettend meevalt. Ook als je niet veel verstand hebt van computers of de administratie, kun je met het programma van Offective heel goed uit de voeten. Er zijn zo veel dingen die je ermee kunt regelen. Van de boekhouding tot urenregistratie, van taakbeheer tot facturatie en van relatiebeheer tot personeelsdossiers. Het is zo ontzettend fijn om zelf op een eenvoudige manier alles bij te kunnen houden. Het is heel goed te doen, daarom zou ik iedereen willen aanraden om eens een blik te werpen op de site offective.nl. Het mooie is hier dat je zelf je pakket kunt samenstellen. Zo kun je precies de modules aanschaffen die jij nodig hebt en heb je snel je eigen op maat gemaakte online boekhoudprogramma.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn