IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Een HR ketel kopen was wel nodig

Laatst kwam ik thuis van een lange dag op het werk. Buiten was het koud en ik wilde snel mijn huis in om het warm te krijgen. Eenmaal thuis zette ik de verwarming aan, om er tien minuten later achter te komen dat deze het helemaal niet deed. De verwarming was kapot! Ook het kraan in de keuken gaf geen warm water. De ketel in de bijkeuken gaf geen leven. Ik wist dat een nieuwe HR ketel kopen dus toch nodig bleek. Een paar weken eerder had ik namelijk ook al een haperende verwarming, maar toen loste dit probleem zich uit zichzelf op….Helaas bleek deze keer dat een HR ketel kopen de enige optie was. Mijn huisje is eigenlijk al heel oud en ik vermoedde dat ook mijn ketel niet meer zo modern was. Pas nu alles niet werkte besefte ik hoezeer ik er altijd op rekende dat mijn verwarming en douche het gewoon deden. Ik wilde dus dat het zo snel mogelijk werd opgelost. De experts bij Ketelsprinter hebben mij toen zeer goed geholpen! Nadat ik contact had opgenomen kwamen ze langs en vertelden mij dat een HR ketel kopen echt wel nodig was. De vorige oude cv-ketel bleek sterk verouderd te zijn en het rendement was maar 60%. Daarnaast was mijn huis ook nog eens slecht geïsoleerd, vanwege het jaar waarin het gebouwd was, namelijk in 1915. De ramen met enkel glas lieten alle warmte gelijk door en de muren waren niet eens geïsoleerd met isolatiemateriaal. Een HR ketel kopen lost dit isolatieprobleem natuurlijk niet op, maar het zorgde in ieder geval wel voor dat de warmtebron niet meer zo verspillend was. Het voornaamste verschil met een conventionele CV ketel is dat een HR ketel een enorm hoog rendement heeft: 100% van de energie wordt omgezet in warmte. Dat was wel even een verschil met vroeger. Een HR ketel kopen is dus energiezuiniger en heeft mij enorm veel geld bespaard! Daarnaast is deze ketel energiezuinig en dit is goed voor het milieu. Ik vond vooral dit feit een erg gunstig bijkomend voordeel. Ook vertelden de mensen van Ketelsprinter dat een HR ketel kopen in het begin even een investering vergt, maar dat dit zich uiteindelijk dubbel en dwars uitbetaald door de lagere stookkosten. Een HR ketel kopen heeft voor mij alleen maar voordelen gegeven. Een HR kopen is:\n

    \n

  • besparen
  • \n

  • een hoger rendement
  • \n

  • milieubewuster
  • \n

  • een goede investering
  • \n

\n

Eenvoudig een HR ketel kopen

\nIn principe wist ik vrij weinig van verwarmingsketels af, maar door het kundige advies van de Ketelsprinter is dit helemaal goed gekomen! Een HR ketel kopen was veel eenvoudiger dan ik dacht. Ik heb via de website het eerste contact gelegd en zeer goed advies ontvangen van de kundige medewerkers daar. Ze waren zeer hulpvaardig en begrepen volkomen dat ik alles uitgelegd wilde krijgen over hoe de vork in de steel stak. Na een paar belletjes over en weer heb ik een afspraak gemaakt, omdat ik een HR ketel kopen wilde. Dit kon gelijk al in de ochtend de dag erna! Ik had verwacht dat ik misschien pas een aantal dagen later geholpen zou worden, maar gelukkig begrepen ze daar ook heel goed dat ze mij niet langer in de kou konden laten zitten. De volgende dag kwam de medewerker langs en hebben we goed gekeken naar mijn type huis, isolatie en hoeveel warm water ik verbruik. Een HR ketel kopen in mijn eentje was veel minder soepel verlopen, zonder de hulp van de Ketelsprinter. Het meten van verbruik deed de medewerker met behulp van een label, namelijk het ‘Comfort Warmwater’. Hierdoor konden we precies het juiste type HR ketel op mijn waterverbruik aanpassen. Nu heb ik nu meer comfort, want vroeger had ik nog wel eens problemen als de wasmachine aanstond en ik een douche wilde nemen. De waterdruk was dan heel laag en elke keer als de wasmachine warm water gebruikte stond ik mooi onder een douche met koud water. Een goede HR ketel kopen bleek de oplossing! Ik wilde ook graag wat meer informatie over hoe een ketel nou eigenlijk precies werkt en waarom sommige ketels meer rendement hebben dan anderen. Dit werd mij in geuren en kleuren verteld door de aardige meneer van de Ketelsprinter. Het blijkt dat het heeft te maken met de omzetting van gas in warmte. De waterdampen die hierbij loskomen kunnen condenseren in de rookgassen die vrijkomen, en zo blijft er meer energie binnen de ketel. Deze meerwaarde aan energie is dan dus over om mijn water te verwarmen! Later op de dag werd bij mij gelijk de ketel geplaatst: het bleek dat hij veel minder ruimte in nam dan de vorige. Nu had ik ineens een ruimere bijkeuken, een extra voordeel. En het allerbeste: een HR ketel kopen was uiteindelijk goedkoper dan ik dacht. Wat een eenvoud, toch?\n

Een verwarmd huis is goud waard

\nDankzij de Ketelsprinter was een HR ketel kopen eenvoudig, voordelig en hadden ze een goede service. De hele installatie verliep erg voorspoedig en binnen een mum van tijd kon ik weer in een warm huis binnenkomen na mijn werk. Ik ben echt blij verrast door de goede service, advies en uitleg over een HR ketel kopen en in de toekomst ga ik zeker voor al mijn andere verwarmingsproducten naar de Ketelsprinter. Ik heb nog geen enkel probleem gehad met mijn nieuwe ketel!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn