IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Eigen baas; hoogwerkers nodig?

Als betaalde glazenwasser heb je het in deze tijd niet breed. Je moet roeien met de riemen die je hebt. Een tijdje geleden ben ik gestopt bij mijn werkgever en besloot ik om zelf ramen te gaan wassen. Ik zette een eigen bedrijfje op en had gelijk een aantal grote klanten. Ik moest meerdere panden wassen, elk op een vast moment in de maand. Hiervoor moet je natuurlijk een heleboel dingen regelen. Wanneer je begint als professionele glazenwasser doorloop je een aantal fases:\n

    \n

  • Opzetten bedrijf
  • \n

  • Klaarmaken voor de klant
  • \n

  • Gesprek met de klant
  • \n

  • Hoogwerker naar locatie brengen
  • \n

\nVoor mij was het bij het opzetten van mijn bedrijf essentieel dat ik hoogwerkers had. Sinds de verandering in de Arbo-wet mag je als glazenwasser niet meer op een ladder staan op een hoogte van meer dan 10 meter. In tegenstelling tot vroeger wordt dit tegenwoordig te gevaarlijk bevonden. Ik moest dus een of meerdere hoogwerkers hebben om  het werk aan alle panden überhaupt te mogen uitvoeren. Geloof mij, hoogwerkers zijn duur, je wilt deze niet elke dag aanschaffen! Met een lening van de bank was het misschien gelukt, maar ik wilde me aan deze gok niet wagen. Wat als het bedrijf failliet zou gaan in de tijd dat ik de hoogwerkers nog aan het afbetalen was? Kortom: ik besloot om simpelweg enkele hoogwerkers te huren. Er zijn een heleboel bedrijven die dit aanbieden, zelf ben ik naar Kuipers Hoogwerkers gegaan. Hoogwerkers regelen is één ding, vervolgens moet je verder met het opzetten van een eigen bedrijf. Ik heb een kantoortje gehuurd en heb een secretaresse in dienst genomen, zo kom ik in ieder geval al mijn afspraken na! Verder moet je natuurlijk zorgen dat je alle overige apparatuur en schoonmaakmiddelen in huis hebt. Hiervoor moet je goede afspraken maken met een betrouwbare leverancier. Ik heb geleerd dat alles zwart op wit moet staan, laat je niet verrassen! Na dit alles ging ik op zoek naar klanten. Zoals ik aan het begin van dit artikel al aangaf, ik had nog wel wat connecties. Binnen een paar weken had ik dus enkele grote klanten binnengehaald. Als beginnend glazenwasser is dit natuurlijk wat lastiger. Ik raad daarom aan om altijd eerst bij een bedrijf in dienst te gaan en vervolgens te kijken welke mogelijkheden je later allemaal hebt. Bovendien heb je natuurlijk ook niet de financiële middelen om meerdere hoogwerkers te huren!\n

Hoogwerkers staan professioneel

\nWanneer je klanten hebt wil je deze natuurlijk behouden. Je bereid je dan ook goed voor op elke afspraak die je maakt. Je bekijkt de locatie van het pand dat je moet wassen en onderzoekt hoe je daar eenvoudig kunt komen met je serie hoogwerkers. Het is slim om van tevoren even goed te bestuderen wat de meest verstandige opties zijn. Hiermee bedoel ik niet de meest snelle route, maar de route waar je het minste problemen verwacht. Hoogwerkers vervoeren is een heel karwei, het is niet slim dit in de spits te proberen! Wanneer je zelf je zaakjes op orde hebt ga je naar de klant. Deze kan je vaak nog een stuk beter inlichten over de direct omgeving van het pand. Vaak is het mogelijk enkele hoogwerkers even tijdelijk op het parkeerterrein te stallen voordat de werkdag begint. In dat geval is het een goede optie om de hoogwerkers ’s nachts al naar de locatie te brengen, zodat je weinig last hebt van overig verkeer. Hoogwerkers zijn groot en lomp, je wilt echt niet keren wanneer je net lekker op weg bent! Wat ik altijd merk in mijn gesprekken met klanten is dat ze de hoogwerkers erg indrukwekkend vinden. Ik ben dan ook blij dat ik een aantal exemplaren gehuurd heb. Wanneer ik bij een klant op bezoek ga zie ik iedereen verwonderd kijken; je lijkt een echte professional. Soms sta ik minuten lang met een klant te praten over het werk en hoe leuk ik het eigenlijk vindt. Omdat je een beetje respect krijgt doe je beter je best en sta je vrolijker te lappen! Dit is weer positief voor de klandizie, ik heb al meerdere contracten binnengesleept voor onbepaalde tijd. Ik mag bij deze klanten de ramen blijven wassen tot ik erbij neerval!\n

Veilig in de lucht

\nWanneer je hoog in de lucht een raam staat te lappen is het belangrijk om je veilig te voelen. Met de hoogwerkers van Kuiper heb ik me geen seconde angstig gevoeld. Elke keer dat ik naar bovenklom had ik zin in het werk en was ik totaal niet bezig met wat er eventueel zou kunnen gebeuren. Ik kan dit bedrijf dan ook van harte aanbevelen! Wil je zelf ook een hoogwerker huren? Op http://kuipershoogwerkers.nl/ vind je het volledige assortiment. Voor mijn beroepstak is natuurlijk één bepaalde hoogwerker het fijnst, maar er zijn een heleboel andere opties waar je uit kunt kiezen! Heb je een hoogwerker nodig voor een andere toepassing, dan kun je ook bij dit bedrijf terecht! Je hebt de machine zo in huis. Het enige dat je moet doen is even een aanvraagformulier invullen. Lees de algemene voorwaarden wel even goed door. Je weet dan direct waar je aan toe bent op het moment dat je besluit om hier te huren. Ik ben door dit bedrijf uit de brand geholpen, ik hoop dat ze jou ook kunnen helpen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn