IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Het vinden van de juiste salontafel voor mijn hotelkamers

Maxmeubels - SalontafelIn december vorig jaar ben ik begonnen met de verbouwing van een oude burgemeesterswoning in Drenthe, om dit tot hotel om te toveren. Het betreft een villa middenin het bos, waar ik een luxe verblijf voor toeristen wilde maken. Omdat het een groot pand is kon ik veel kamers ombouwen tot hotelkamers. U begrijpt dat ik voor deze verbouwing veel meubels nodig had. Ik heb lang gezocht naar een goede winkel hiervoor. Omdat de verbouwing al duur genoeg was wilde ik echter niet al teveel geld kwijt zijn aan de meubels. Na wat zoeken op het internet stuitte ik op Maxmeubels.nl, een online winkel die allerlei soorten meubels verkoopt. Ze hebben een enorm breed assortiment aan producten die je online kan bestellen, waarna ze bij je thuis afgeleverd worden. Het viel me op dat de prijzen erg laag waren. Na wat lezen op de website bleek dit zo te zijn omdat het bedrijf geen fysieke winkels heeft, en daar dus niet in hoeft te investeren. Ik besloot daarom om een kijkje te nemen in het assortiment op de website, en vond voor alle producten een uitgebreide omschrijving met foto’s. Ook was er een salontafel categorie, met een uitgebreid aanbod. Daar heb ik precies de salontafel gevonden die ik wilde gebruiken voor de kamers in het hotel. De kamers zijn namelijk allemaal uitgerust met een kleine, gezellige zithoek, waar ik de salontafel in wilde zetten. Ik zal hieronder uitleggen hoe ik tot de keuze voor deze salontafel ben gekomen, en wat ik vond van de service van deze winkel.\n

Hoe ik tot de keuze voor de ideale salontafel ben gekomen

\nBij het zoeken naar de juiste salontafel heb ik eerst gewoon het assortiment op de website bekeken. Hier staat behalve foto’s en een omschrijving ook uitgebreide details, zoals de afmetingen, de metaalsoort en het gewicht. Voornamelijk de afmetingen waren voor mij van belang, omdat de zithoek niet al te groot is. De salontafel moest daarom wel van bepaalde afmetingen zijn. Uiteindelijk had ik nog een vraag over welke afmetingen ik het beste aan kon houden, omdat de kamers van mijn huis allemaal een iets andere grootte hebben, maar ik wel dezelfde tafels wilde in het hele hotel. Daar heb ik voor gebeld met de medewerkers van de winkel. De medewerkers waren erg vriendelijk en wisten me op een goede manier te helpen in het maken van de juiste keuze. Omdat de stijl van het hotel klassiek is moest de salontafel dat naar mijn idee ook zijn. Ik ben uiteindelijk gegaan voor een salontafel van hout met een mooie donkere, warme kleur. Deze kleur oogt prachtig bij de donkerrode gordijnen en vloer waar de kamers mee bekleed zijn. Hoewel veel hotels geen salontafel in hun kamers hebben denk ik dat een salontafel een onmisbaar onderdeel is van een goede hotelkamer. Deze creĆ«ert namelijk een plek waar gasten rustig kunnen zitten en zich een beetje thuis kunnen voelen, en dat terwijl ze op vakantie zijn. In mijn hotel, midden in het bos, wil ik dat mijn gasten een luxe ervaring hebben, maar zich ook thuis voelen. Om die reden zijn alle kamers uitgerust met een open haard, die achter de salontafel staat. Bovendien vormt een salontafel een plek waaraan mensen samen kunnen komen en gezellig kunnen gaan zitten om wat te drinken, of om een filmpje te kijken. Boven de salontafel hangt in iedere kamer dan ook een televisie, zodat mensen na een lange wandeling door het Drentse bos lekker bij kunnen komen in hun eigen kamer.\n

Wat ik vond van de service van Maxmeubels.nl

\nOver de service van Maxmeubels.nl ben ik erg enthousiast. Omdat ik zo’n grote hoeveelheid aan producten nodig had, maar de producten niet van tevoren kon zien omdat ze geen fysieke winkel hebben, wilde ik voor de zekerheid wel wat bedenktijd hebben. Gelukkig heeft Maxmeubels.nl 14 dagen herroepingsrecht. Dit betekent dat ik tot 14 dagen na het ontvangen van de producten nog kon retourneren of ruilen. Uiteindelijk heb ik hier geen gebruik van hoeven te maken, maar het was zeker een prettig idee dat dit kon. Ik kon ervoor kiezen om de producten bij het hotel te laten bezorgen, wat mij op en neer rijden scheelde. Een ander goed punt aan de service is dat ik de mogelijkheid had om alle producten naar boven te laten tillen, voor slechts een beetje extra kosten. Dit scheelde mij natuurlijk enorm veel gesjouw! Het pand heeft namelijk wel vier verdiepingen. Verder biedt Maxmeubels.nl de mogelijkheid om oude producten mee terug te nemen en te recyclen. Omdat ik de villa net had gekocht en verbouwd was dit voor mij natuurlijk niet nodig, maar toch vind ik het erg goed dat ze deze dienst aanbieden. Zo kan je namelijk op een milieubewuste manier dingen kopen, iets wat in onze moderne maatschappij nog wel eens over het hoofd wordt gezien. Ook de gasten die ik tot nu toe in mijn hotel heb mogen ontvangen zijn erg tevreden. Ik heb een aantal complimenten gehad die over de zithoek. Mensen waren over het algemeen positief verrast over dat deze erin is gebouwd, en vonden hem ook erg gezellig. Een klant maakte zelfs expliciet een opmerking over hoe warm de salontafel oogde, en dat deze echt uitnodigde tot een kopje thee na een dag in het bos te zijn geweest. Ik ben daarom al met al erg tevreden over mijn keuze!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn