IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Onze maximale hypotheek berekenen

Enkele maanden geleden kwamen we per toeval langs een prachtig huis dat ook nog eens te koop stond. We hadden er al wel eens, half serieus, over gehad dat we eigenlijk wilden gaan verhuizen, maar tot dat moment hadden we dat niet heel serieus aangepakt. Totdat we dus oog in oog stonden met ons droomhuis. Dit versnelden alles aanzienlijk en ineens ondernamen we serieuze stappen om dit ons nieuwe thuis te maken. Dit opende ook een hoop deuren voor ons. Tijdens het kopen van ons vorige huis hadden we gekozen voor een bepaalde hypotheek, maar nu we gingen verhuizen en een ander huis wilden kopen, wilden we meer weten over onze mogelijkheden op dit gebied. We wilden onze maximale hypotheek berekenen. Het was inmiddels meer dan tien jaar geleden dat we ons vorige huis gekocht hadden en er waren zeker wat dingen veranderd. Op de website Hypotheken konden we onze maximale hypotheek berekenen.

  • Inkomen
  • Partner
  • Andere financiële verplichting

Dit zijn een aantal dingen waar ze om vragen bij het maximale hypotheek berekenen. Het was natuurlijk duidelijk dat we allebei een partner hebben en ook de andere dingen hadden we op een rijtje of snel opgezocht. Op de vraag of we al een woning op het oog hadden konden we ook volmondig ja zeggen.

Meer over de maximale hypotheek berekenen

Nadat we gekozen hadden voor onze maximale hypotheek berekenen kwamen we voor een behoorlijke verrassing te staan. Natuurlijk wisten we dat er het nodige veranderd was op de hypothekenmarkt, maar we hadden er geen idee van dat dit ook grote consequenties voor ons kon hebben. Het was best even een pijnlijk moment om erachter te komen dat we al die jaren op veel meer geld hadden kunnen rekenen en ook voor een schrikbare lagere rente. Het werd ons dus meteen duidelijk gemaakt dat we niet verder zouden gaan met de huidige hypotheek die we toen nog hadden. We hebben dit uiteraard wel rustig aangepakt. We hebben alle informatie die we nodig hadden en die we konden vinden op de website Hypotheken.nl doorgenomen en aan de hand daarvan waren we al een stuk wijzer. Uiteindelijk hadden we nog wel een aantal vragen. Gelukkig was het voor de medewerkers van de website Hypotheken.nl geen enkel probleem om deze voor ons te beantwoorden. We hebben zowel telefonisch als over de mail contact met ze gehad en in alle situaties hebben ze ons snel en vriendelijk te woord gestaan. Het is een onafhankelijke website, wij hebben er dus altijd op vertrouwd dat zij ons onpartijdige informatie zouden geven. En dat hebben ze ook zeker gedaan.

Ga vandaag nog uw maximale hypotheek berekenen

Door te kiezen voor uw maximale hypotheek berekenen heeft u meteen een goed beeld van hoe u ervoor staat. Dit hoeft u niet eens te doen als u daadwerkelijk plannen heeft om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Mocht u simpelweg nieuwsgierig zijn naar wat de maximale hoeveelheid is die u in een hypotheekvorm kunt afsluiten, dan is dit al een hele goede optie. Achteraf gezien hadden wij al veel eerder moeten kiezen voor onze maximale hypotheek berekenen. Dit had ons een hoop onnodige kosten kunnen schelen. Helaas is dat achteraf praten en we zijn allang blij dat we nu een hypotheek hebben die uitstekend bij ons past. We zijn dan ook heel erg blij dat we op de website Hypotheken.nl terecht zijn gekomen. Zonder hen hadden we nooit zulke goede en heldere informatie gehad en hadden we de stap misschien zelfs nooit genomen. Inmiddels genieten we iedere dag van ons droomhuis!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn