IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Professionele bouwbegeleiding in Breda

Voor de bouw van een cultuurhuis bij ons in de wijk hebben we de hulp ingeroepen van BBAN Bouwbegeleiding & Advies. We hadden deze bouwbegeleiding in Breda hard nodig, want om de kosten te drukken hebben we een aannemer aangenomen die lage prijzen hanteerde, maar vervolgens nooit meer kwam opdagen. Goedkoop is in die zin duurkoop gebleken en we waren inmiddels met het project in een dusdanig ver stadium dat we niet konden stoppen. De bouwbegeleiding in Breda is noodzakelijk geweest om de ontwikkeling van ons cultuurhuis door te kunnen laten gaan. Gelukkig zijn we al snel tot de conclusie gekomen dat de bouwbegeleiding in Breda die BBAN ons geboden heeft van zeer hoog niveau is en dat we uiteindelijk toch het project tot goede afloop hebben kunnen laten komen.

De bouwbegeleiding in Breda door BBAN Bouwbegeleiding & Advies

Nadat we via www.bban.nl contact met deze firma gezocht hebben, zijn we met hen in gesprek gegaan over het hele project. Daarbij hebben we alles besproken:

  • De plannen
  • De kosten
  • De doorlooptijd
  • De benodigde mankrachten
  • Het materieel

Alles is aan bod gekomen en we konden vrijwel meteen merken dat we professionele bouwbegeleiding in Breda bij ons project betrokken hadden. Als wij ergens niet aan dachten, dan stond BBAN wel paraat met kennis en advies en op al onze vragen hadden zij een passend antwoord waarmee wij verder konden in ons project. Het prettige daarbij is dat we nu verzekerd waren van de juiste begeleiding, die we zelf niet konden bieden. We hebben dit project gestart vanuit een initiatief met de ondernemersvereniging in onze wijk. We hebben de gemeente erbij betrokken en hier ook een deel van de financiering kunnen verkrijgen, maar de bouw en begeleiding moesten we zelf regelen. We zijn echter allemaal ondernemers en onze eigen zaak heeft de hoogte prioriteit. Het hele traject dat we in het begin gestart waren, want het maken van de plannen tot het selecteren van de aannemer heeft veel tijd gekost en uiteindelijk niet het resultaat geleverd dat we wilde hebben. Nu we de knoop doorgehakt hebben en de bouwbegeleiding in Breda hebben ingeschakeld, is er bij ons allemaal een last van de schouders gevallen. We hebben hierdoor wel geleerd dat we niet allemaal op dezelfde manier betrokken kunnen zijn bij dit project. Toch hoeft dat ook niet uit te maken en kunnen we er wel gezamenlijk voor zorgen dat het cultuurhuis er komt. Het is een aanwinst voor onze wijk en we merken dat we van veel mensen uit de wijk al vragen krijgen over de voortgang van het project. Natuurlijk hebben ook de omstanders gemerkt dat er problemen opgetreden waren met de aannemer. Maar toen we de bouwbegeleiding in Breda via BBAN hadden ingezet, werden de geluiden uit de omgeving anders. Zorgelijke vragen veranderde in positieve opmerkingen en complimenten. Men kon opeens merken dat er stappen gezet werden en dat er dankzij de bouwbegeleiding in Breda structuur kwam in het hele project. De sfeer eromheen werd anders en de resultaten werden zichtbaar. Dit heeft bij veel mensen voor opluchting gezorgd.

Een prachtig cultuurhuis voor de hele wijk

Het cultuurhuis is af en het resultaat is prachtig. We zouden dit project niet op deze manier tot bloei hebben kunnen laten komen zonder de bouwbegeleiding in Breda die BBAN voor ons heeft verzorgd. Zelfs tot na de oplevering was er ruimte voor nazorg, voor een evaluatie en voor advies in het onderhoud van ons cultuurhuis. We zijn zeer dankbaar voor deze professionele manier van werken en de inzet van BBAN. Wij als ondernemers weten nu wat de kracht is van bouwbegeleiding in een bouwproject en dat is heel waardevol.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn