IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Slapen op boxsprings

ruwette.nl - dé online beddenspeciaalzaak van Nederland

Iedereen die een paar nachten niet goed geslapen heeft, ervaart weer eens hoe belangrijk een goede nachtrust is. De kwaliteit van de bedden en boxsprings is hierbij van groot belang, want zonder goede meubelstukken in de slaapkamer zul je eigenlijk nooit goed kunnen slapen. Uiteraard speelt bij een comfortabel bed mee wat voor model bed je kiest en wat voor soort bodem deze heeft. Hier zijn veel verschillende varianten in te vinden, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor boxsprings maar ook voor gewone modellen bedden. Maar wat een nog grotere rol speelt, is het soort matras en het soort kussen dat jij kiest. Deze producten zijn allebei te krijgen in hardere en zachtere varianten. Sommige mensen houden ontzettend van een zacht matras en kussen, die vinden het heerlijk om hier in weg te zakken. Anderen geven juist de voorkeur aan hard. En uiteraard zijn er ook nog diverse gradaties hier tussenin. Er is niet ééns tandaard te noemen die het best voor iedereen is, hierbij spelen persoonlijke zaken een rol. Zo is jouw lichaamsbouw bijvoorbeeld van belang, maar ook wat jij het prettigst vindt liggen. Boxsprings en bedden geven pas een heerlijke nachtrust op het moment dat ze jou het ultieme comfort geven.

Boxsprings, bijzondere bedden

Vroeger sliepen mensen altijd in gewone bedden, tegenwoordig wordt er echter steeds vaker gekozen voor boxsprings. Wat is nu het verschil tussen deze twee varianten. Bij een gewoon bed heb je een ombouw, een bodem en daarop een matras. Bij een boxspring-combinatie bestaat de combinatie uit een onderstel op pootjes, waar de boxspring op gelegd wordt en daar bovenop komt het matras en eventueel nog een topmatras. Boxsprings zijn dus eigenlijk de laag die in plaats van de lattenbodem of springverenbodem komen. In deze laag zit speciale vering verwerkt, die zorgt voor veel comfort. De vering kan bestaan uit twee, maar ook uit drie lagen, voor nog meer comfort. Dit geeft slapen echt een luxe gevoel. Door de verschillende lagen is dit model bed wat hoger dan de standaard modellen bedden. Dat maakt het in en uit bed stappen vaak iets gemakkelijker. Bovendien is het zo dat het de mogelijkheid biedt om op een tweepersoonsbed twee eenpersoonsmatrassen te plaatsen en deze af te dekken met een topmatras. Hierdoor kunnen jij en je partner kiezen voor verschillende soorten matrassen, zonder dat je steeds in een kuil zakt als je in het midden komt. Dat geeft boxsprings dus een groot voordeel.

Kwaliteit bij Ruwette

Er zitten dus verschillende voordelen aan het gebruik van boxsprings, namelijk:

  • door de vele lagen geven ze een luxe gevoel
  • de hoogte maakt het in en uit bed stappen eenvoudiger
  • de mogelijkheid tot het kiezen van je eigen matras, los van je partner

Daarnaast is het ook nog eens zo dat boxsprings er gewoon heel erg mooi uitzien, ze voelen niet alleen luxe aan, ze hebben ook een luxe uitstraling. Je slaapkamer knapt er dus ook echt van op als je hiervoor kiest. Ben jij aan het nadenken over het kopen van een boxspring? Dan moet je absoluut een kijkje nemen bij Ruwette, een echte specialist op dit gebied. Hier vind je een ruime keus in veel verschillende merken en modellen, maar met de wetenschap dat zij altijd alleen maar de beste producten verkopen. Daardoor kun je er zeker van zijn dat als jij bij hen een slaapmeubel koopt, deze altijd een lange levensduur zal hebben. Zij bieden bovendien naast de niet-verstelbare bodems, ook de varianten waarbij bijvoorbeeld het hoofdeinde wel omhoog te verstellen is. Met andere woorden, als jij op zoek bent naar boxsprings, dan is Ruwette absoluut een zaak waar jij eens een kijkje zou moeten nemen. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn