IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Vitaliteitscoaching: het moment waarop jouw leven een drastische wending neemt

Misschien voelt het leven voor jou vervelend en saai en begin je te geloven dat het leven dat je leeft, het enige is dat er is. Je verwacht niks meer, omdat je jezelf hebt beperkt door de muren die je voor jezelf hebt gecreëerd. We hebben allemaal dagen, weken, maanden en – voor sommige – zelfs jarenlange ervaring met dit soort gevoelens. Maar als het je niet alleen lukt om deze spiraal van neerwaartse vitaliteit te ontvluchten, kan vitaliteitscoaching een oplossing voor je zijn. Voor een coach is het zijn of haar primaire doel om je duidelijk te maken wat echt belangrijk voor je is, wat je drijft en motiveert, en dat andere kleine stemmetje in jezelf (je ware authentieke zelf) toe te laten spreken zodat je een gelukkiger, doelgerichter en meer gepassioneerd leven kan leiden. Vitaliteitscoaching is ontworpen om vallen en opstaan ​​te elimineren en te vervangen door een efficiënte methode die alleen garant staat voor feilloze resultaten in jouw persoonlijke en professionele leven. Doorheen het proces van vitaliteitscoaching, verdiep je het leren en verbeter je de kwaliteit van jouw leven. Vitaliteitscoaching versnelt jouw vooruitgang door meer focus en bewustwording van een bepaalde keuze te bieden. Daarom concentreert een coach zich op waar je vandaag bent, wat je wilt doen en waar je morgen wilt zijn. Dit is waar vitaliteitscoaching om draait. Bij Energea Coaching wordt het als een geschenk gezien om mensen te helpen de barrières te doorbreken die ze zichzelf hebben opgelegd en het leven te beginnen dat ze altijd gewenst hebben. Beginnend met jouw wensen, zal een coach het volgende gebruiken om jou vooruit te helpen:

  • Rapportage
  • Onderzoek
  • Een consequente toewijding gebruiken 

Vitaliteitscoaching en vitaliteit beter begrijpen

Om om het even welk doel in je leven bereiken – gewichtsverlies, verbeterde gezondheid, verlaagde bloeddruk, ideaal cholesterol, een levensdroom verwezenlijken, enz. – moet je overvloedige energie hebben. Gezien het feit dat “energie” de substantie is die elk levend (en niet-levend) ding in het Universum vormt, wanneer je meer energie in je hebt, heb je theoretisch het hele universum in je. Vanaf daar is het mogelijk om te creëren wat je maar wilt, met behulp van de wet van het universum. Deze wet van het universum wordt vaak de wet van aantrekking genoemd. Deze wet stelt dat wat je ook denkt naar je toe kunt trekken. In de ervaring van sommige mensen werkt dit echter niet altijd en ik zou graag willen uitleggen waarom met een metafoor: stel je voor dat je twee magneten had – één zeer grote, met een industriële kracht, en de andere is gewoon een magneet voor een schoolbord (helemaal niet sterk). Beide magneten hebben een magnetisch potentieel en zullen onvoorwaardelijk dingen aantrekken. Het is echter de kracht van het magnetisme (energie) die bepaalt hoeveel ze kunnen aantrekken. Ook jij bent als een magneet. Je bezit energie, sommige mensen meer dan anderen, om dingen naar je toe te trekken. Maar om te krijgen wat je wilt, moet je eerst overvloedige energie hebben. Die energie staat gelijk een vitaliteit. Dus, hoe bouwen we onze vitaliteit (energie) op? Door middel van een gezonde levensstijl en gedachten. Dan, en alleen dan, kun je bereiken wat je zoekt en een gelukkiger leven leiden. Vitaliteitscoaching ondersteunt en helpt je dit doel te bereiken.

Doe het niet alleen!

Veel mensen besteden al hun energie aan het bereiken van een doel (lange werkdagen maken om meer geld te verdienen) en hebben dan geen energie meer over om ervan te genieten (depressie, angst, hartzeer, enz.). Met vitaliteitscoaching kun je balans vinden en zoveel meer. Vraag een vrijblijvende intake aan via www.energea.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn