IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Waar koop je de beste kunststof fruitkisten?

Overal in de wereld zijn kunststof fruitkisten te koop. Maar via www.boxpall.nl koop je de beste fruitkisten. Kwaliteit staat altijd voorop, zeker via boxpall. De kunststof fruitkisten zijn gemaakt van HDPE, dat is een high-density polyethyline. Dit is een soort kunststof dat ervoor zorgt dat de fruitkisten extra stevig zijn en daarmee erg geschikt voor het houden van voedingsmiddelen. De kisten kunnen een groot gewicht aan, deze zullen dus niet snel slijten of kapot gaan. Dit is vooral handig voor mensen die op de markt verhandelen en snel van de ene naar de andere plaats gaan. De kisten worden veel opgetild, gesleept, neergezet en er wordt soms ruw mee omgegaan. Het is dus van het grootste belang om kisten in het bezit te hebben die wel tegen een stootje kunnen. Daarnaast zijn deze kunststof fruitkisten uitermate geschikt omdat deze zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal, wat er voor zorgt dat uw fruit makkelijk op kan worden geslagen.

Waarom kiezen voor kunststof fruitkisten?

Er bestaat een groot verschil tussen plastic en kunststof fruitkisten. Het is inmiddels bekend dat plastic niet goed voor het milieu is. Waarom niet kiezen voor plastic? Wel om het volgende: te land wordt per jaar meer dan 250 miljoen ton plastic geproduceerd. De helft hiervan is bedoeld voor eenmalig gebruik, veel van dit type plastic komt in het milieu terecht als zwerfafval. Het kan dan nog 100 jaar duren voordat het afgebroken is, dat is een hele eeuw! Dit alleen al zou voldoende moeten zijn om te kiezen voor kunststof fruitkisten. Dan bestaan er ook nog de gevolgen ter zee: elk jaar komt meer dan 4,7 miljoen ton plastic in de zee terecht, dat komt neer op ongeveer 12.0000 bigbags met daarin plastic die boven het water worden uitgestrooid. Het gevolg voor zeedieren en vogels is groot, zij kunnen namelijk het plastic (zonder dat ze het door hebben) op eten en dit leidt bijna altijd tot de dood. Geen enkel mens of dier is namelijk gemaakt om plastic te consumeren.

De voordelen van kunststof

Nu duidelijk is waarom men beter niet kiest voor plastic, moet nog wel duidelijk worden waarom kunststof dan wel een goede keuze is. En wat eigenlijk het belang is van een goede fruitkist, vooral wat voor invloed dit heeft op de omzet van een markthandelaar. Dit laatste wordt door middel van een voorbeeld duidelijk.

Allereerst, kort de voordelen van het kiezen voor kunststof fruitkisten:

  • Kunststof verpakkingen zijn duurzaam
  • Kiezen voor kunststof kiest voor grotere ontwerpvrijheid
  • Hoewel kunststoffen ook afval met zich mee brengen, zijn deze wel beter voor het milieu
Er was eens een markthandelaar die wilde weten waarom zijn omzet daalde. Hij had veel personeel in dienst en deze werkten veel met kunststof fruitkisten. Op een gegeven moment was hij er achter, de fruitkisten waren het probleem. Hij besloot onderzoek te doen, er bleek wel degelijk verschil te zitten in de fruitkisten. De voorraad fruitkisten die hij had bleken afkomstig te zijn uit het buitenland en alles behalve duurzaam. De markthandelaar besloot de kisten via www.boxpall.nl te kopen en merkte dat zijn omzet weer in een rechte lijn om hoog ging. Het fruit werd beter opgeslagen en de kisten konden langer mee.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn