IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Waar kun je goed kunstgras bestellen?

Het is niet eenvoudig om goedkoop en goed kunstgras te vinden. Dat zeg ik niet zomaar; ik heb dat de afgelopen weken in levende lijve ondervonden. Ik ben naar verschillende winkels geweest, heb aan menig grasplukje gevoeld en heb verschillende soorten geprobeerd. Keer op keer was ik niet tevreden met de kwaliteit of de kleur. In dit artikel wil ik jullie graag iets vertellen over mijn zoektocht naar goed kunstgras en bij welke aanbieder ik uiteindelijk geslaagd ben. Ik begin bij het begin. Voor mijn zoektocht had ik niet echt een idee over kunstgras. Tuurlijk, ik wist wat het was, maar daar was alles dan wel mee gezegd. Ik moest dus voor mezelf eerst een aantal dingen vaststellen:

  • Plaatsing van het gras
  • Kwaliteit van het gras
  • Zacht of niet zacht

Ik had al een grasveld in de tuin voordat ik besloot kunstgras aan te schaffen. Dat stamde nog uit de tijd dat ik daar net kwam wonen. Het veldje was niet heel hinderlijk om naar te kijken, maar kon absoluut beter. Ik stond dus voor een keuze: vervang ik alles, of leg ik enkel kunstgras op specifieke plekken. Ik heb hier best even over gepiekerd. Uiteindelijk besloot ik voor die eerste optie te gaan. Dit had te maken met de kleur van het kunstgras ten opzichte van mijn eigen grasveld. De twee verschilden behoorlijk. Toen ik de kleuren vergeleek, zag ik dat ik ze onmogelijk kon mengen. Daarom heb ik uiteindelijk besloten om alles maar in één keer aan te pakken, zodat dit kleurverschil in ieder geval geen rol speelde. Het was wel jammer dat ik hiervoor het oorspronkelijke grasveld moest weghalen. Nadat ik deze keuze had gemaakt, verliep de rest van het traject een stuk vlotter.

Kunstgras: kwaliteit en prijs

Vervolgens kreeg ik te maken met twee andere vragen: hoe duur mocht het kunstgras zijn en hoe zacht moest het zijn? Ik had al snel voor mezelf bepaald dat ik in het gras moest kunnen liggen. Dit betekende dus dat het zacht genoeg moest zijn om mijn gewicht te dragen. Ik moest hier geen nare wondjes aan overhouden. Wanneer je zacht gras wilt, gaat de prijs gelijk omhoog. Ik wist dus dat ik iets duurder uit zou zijn, maar dan wel voor onbepaalde tijd van het gras zou kunnen genieten. Toen ik eenmaal wist wat ik wilde, ging ik op zoek naar een goede aanbieder. Na lang zoeken en diverse miskopen, zoals boven beschreven, kwam ik terecht bij https://vandelockant.nl/. Deze aanbieder verkoopt uitstekend kunstgras tegen een zeer schappelijke prijs. Er zijn tientallen soorten kunstgras op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken. Op bovenstaande site krijg je meteen te weten welke soort in jouw tuin thuishoort. Je ziet bijvoorbeeld gelijk of het gras geschikt is voor huisdieren en kinderen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Jens, de duurste grassoort die men hier verkoopt. Dit gras is ontzettend zacht en buigt terug naar haar oorspronkelijke vorm. Van dit gras heb je dus geheid jaren plezier.

Laat je adviseren en bestel direct

Inmiddels ligt het gras in mijn tuin en ben ik dik tevreden. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn aankoop, maar dat komt ook omdat ik heb me goed laten adviseren over de mogelijkheden. Ik heb er even op moeten wachten, maar nu ligt de tuin er eindelijk bij zoals ik dat graag zie. Ga snel naar Van de Lockant en neem gelijk contact op. Laat je adviseren tijdens je aankoop, dan weet je zeker dat je met het juiste product thuiskomt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn