IPDubo

Expertisecentrum voor duurzaam bouwen en wonen

Zelf aan de slag met kinderstoffen

Veel kinderkamers zien er hetzelfde uit, doordat veel ouders bij dezelfde winkel de meubels en accessoires aanschaffen. Wilt u er voor zorgen dat de kamers van uw kinderen er anders uit zien dan die van anderen? Wilt u echt een unieke inrichting creëren? Ga dan zelf aan de slag met kinderstoffen en zorg er in ieder geval voor dat alle textielproducten in uw kinderkamers helemaal uniek is. Door zelf van kinderstoffen kussenhoezen, dekbedovertrekken en gordijnen te naaien, om eens wat voorbeelden te noemen, kunt u een geheel eigen uitstraling aan de ruimte geven. U kunt ervoor zorgen dat uw zoon of dochter een dekbedovertrek heeft die niemand anders heeft of gordijnen van een stof die u bij niemand anders aan zult treffen. Dat is natuurlijk wel zo leuk, want zo zorgt u ervoor dat de kamer echt een eigen unieke uitstraling heeft, die helemaal past bij uw kind en bij de stijl van uw woning. Door met bijzondere kinderstoffen aan de slag te gaan, kunt u er echt iets speciaals van maken. U kunt bijvoorbeeld de kamer helemaal in één thema maken, zoals Frozen, Disney of Batman. Want waar vindt u bijvoorbeeld gordijnen met een Batman print erop? Dekbedovertrekken zijn er vaak nog wel in veel verschillende patronen te krijgen en kussenhoezen soms ook nog wel, maar bij gordijnen is de keus toch al een stuk minder groot. Wilt u dus een bepaald thema tot in details doorvoeren, dan hebt u bijna geen andere keus dan zelf aan de slag gaan met kinderstoffen. Niet alleen geeft u dit de mogelijkheid om een thema tot in details door te voeren, u kunt ook uit veel meer verschillende opties kiezen, doordat kinderstoffen in veel meer patronen verkrijgbaar zijn dan kant en klare textielproducten. Op die manier vergroot u de mogelijkheden voor de kinderkamer dus ook enorm.

Werken met kinderstoffen

Veel mensen zijn er niet van op de hoogte dat er in kinderstoffen heel veel keus is en dat ze op die manier zelf een unieke kinderkamer kunnen creëren. Maar mensen die dat wel weten gaan toch in veel gevallen nog niet zelf aan de slag. Dit komt vaak omdat zij bang zijn dat ze dit niet goed kunnen en dat zij niet in staat zijn om zelf dergelijke producten te maken. Dit valt echter ontzettend mee. Wilt u immers van kinderstoffen dekbedovertrekken, kussenhoezen of gordijnen maken, dan gaat het in principe enkel om het aan elkaar maken of omzomen van vierkante of rechthoekige stukken stof. Dit is relatief eenvoudig en kunt u in korte tijd leren tijdens een naaicursus. Ook kunt u natuurlijk gewoon op internet op zoek gaan naar instructiefilmpjes. Deze zijn ruimschoots te vinden en aan de hand hiervan en met een beetje oefening komt u echt zelf een heel eind. Veel mensen zien het nog wel zitten om van kinderstoffen hoezen te maken, maar het maken van gordijnen lijkt hen veel te ingewikkeld. Maar dat ligt er natuurlijk helemaal aan op wat voor manier u dit wilt doen, wat voor ophangsysteem u wilt gebruiken. Het maken van een mooie bovenrand met in de stof verwerkte haakjes is natuurlijk een stuk ingewikkelder dan wanneer u er voor kiest om grote ringen aan de bovenkant te maken, die u vervolgens eenvoudig aan haken kunt ophangen. Dan is het enkel een kwestie van de kinderstoffen op maat knippen, omzomen en aan de bovenkant gaten knippen voor de ringen. Doordat deze deels over de stof heen vallen, maakt het bovendien niet uit als u net niet helemaal rond knipt, dat valt helemaal niet op. Op deze manier kunt u dus ook als beginnende naaier heel goed zelf gordijnen maken uit kinderstoffen.

Veel keus bij Kidsfabrics

Wilt u zelf aan de slag gaan met kinderstoffen, dan is de vraag natuurlijk waar u deze materialen aan kunt schaffen. U zult ze niet zomaar in bijvoorbeeld een warenhuis tegenkomen en als ze daar toch wat losse stof hebben, dan is de keus vaak zeer beperkt. U kunt naar een speciale stoffenwinkel of handwerkwinkel gaan, maar ook hier hebben ze vaak een beperkte keus in kinderstoffen. De meeste producten zullen hier toch op volwassenen gericht zijn. Wilt u echt iets leuks vinden voor uw zoon of dochter, dan is het aan te raden om een kijkje te nemen bij Kidsfabrics. Zij hebben maar liefst 800 verschillende soorten kinderstoffen in hun assortiment, waardoor er echt voor iedereen een geschikte stof te vinden is. Hoe vindt u in deze enorme collectie nu de juiste stof? Dit doet u door handig gebruik te maken van het selectiemenu. U kunt bijvoorbeeld selecteren op:

  • het soort stof: katoenen, polyester, linnen, vitrage of verduisterend
  • categorie: meisjes, jongens, unisex of baby
  • kleur
  • genre, zoals auto, bloemen, dieren, elfjes of hartjes
  • merk, bijvoorbeeld Beatrix Potter, Batman, Bob de Bouwer of Frozen
  • prijs per meter

Zo kunt u tussen de 800 verschillende soorten kinderstoffen toch eenvoudig een stof vinden die helemaal aan uw wensen en eisen voldoet. Hebt u al eens een naaicursus gevolgd en bleek u hier niet goed in te zijn? Of ziet u het toch niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Ook dan kunt u bij Kidsfabrics terecht. Naast een ruime collectie kinderstoffen vindt u bij hen namelijk ook kant en klare artikelen, zoals gordijnen, kussenhoezen en dekbedovertrekken. Kidsfabrics biedt u dus veel verschillende mogelijkheden op het gebied van kindertextiel.

Meer van Kidsfabrics.nl

Deel dit bericht op social media

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn